Mar 25, 2014

instabright skincare by me

hye semua ...
pasti sape2 yang kenal ima mesti dah familiar dengan produk
'INSTABRIGHT SKINCARE'
pada sesiapa yang taktahu lagi nie produk apa
nie adalah produk untuk kulit yang diformulakan di korea tapi jangan risau ianya
 
HALAL
GMP CERTIFIED
KKM APPROVED
 
produk ini terdiri daripada
cleanser , day cream dan night cream untuk set asas
berharga hanya rm85 untuk trial set
dan rm220 untuk set besar
 
 apa yang menarik tentang produk nie ?
  • produk ini mampu mencerahkan kulit
  • menghilangkan jerawat
  • mengecilkan liang pori
  • menghilangkan jeragat
  • menghilangkan bintik hitam
  • menghilangkan parut
  • menyekatakan tona kulit
  • menjadikan wajah anda kelihatan lebih muda 10tahun hahahha
  • melembabkan kulit
  • memutihkan kulit tanpa pengelupasan
  • dan menjadikan kulit anda sihat tanpa sebarang cela

 
sesiapa yang berminat dengan produk ini anda boleh follow instagram ima di
@maishahouse
@imashariza_
@instabrightofficial_hq

first entry 2014 !

asalamualaikum semua ...
aucakkk hahahha , tadaaa blogger tamtamplom masuk menyerang ...
allah sumpah hari2 busy kerja sampai xperasan pun dah masuk tahun 2014 ! ahhaha ..
boleh bagi alasan mcam tu ? lalala ...
banyak nya cite nak cite ....
banyak produk dah upgrade ...
banyak perkara dah berubah ...


ok tunggu lepas nie ima update tentang semua produk ok ... love love :)

May 12, 2013

how to get a healthy lifestyle

Asalamualaikum semua ...
sihat ? alhamdulilah kalau sihat , kalau x cepat2 gie klinik amik ubat amik MC sekali huihui .. harini hati terdetik untuk bercerita tentang kehidupan yang sihat , pfewww pfeww berpeluh2 nak menaip gara2 tahu dan sedar yang diri sendiri pun tidak la mendapatkan kehidupan yang sihat mana but I TRY to be better ...
baiklah ceritanya bermula begini , dengan kehidupan sebagai seorang student & businessgirl yg kerja xmenentu masa nie .. senaman adlh amat jarang sekali dilakukan @ tak buat langsung *jjr nih ... dont ask me why , sbb dlm otak saya dah set oh sy busy makanya sy dah buat cukup excercise dah , xperlu bersenam ... coiiii otak tu sila buang jauh2 haha .... pemalas tu ckp pemalas :p

tapi sebenarnya mmg xcukup masa  .. habis kelas terus ade kerja2 yg perlu diselesaikan . ade meeting semua then badan mmg cepat sngt letihnya #sigh .. kadang2 rasa cam ehh dah tua ke aku nape cepat sngt letih nie !! makanya dipendekkan cerita terfikir la yang i must do something yang boleh menyihatkan badan .. so i pun signup la gym #celebrityfitness ... mesti ade yang ckp , alaa kan boleh jogging dekat taman je .. tapi ianya xsama =) , bila kita bayar kita akan jadi rajin sbb kalau xbuat nanti akan rasa rugi sbb dah bayar  ... haaa faham x ayat tu ? iolss pun confuse sbnrnya tapi inilah yang terjadi :) ... so cukup xcukup masa atleast la seminggu 3-4 kali 2jam 1sesi ...

 
disamping gym jugak , kita perlulah sentiasa happy dan jangan stress2 wooo .. sbb kalau kita stress kita akan bnyk makan junkfood (ME la tu) heehhe ... junkfood sngt tidak menyihatkan , dan menggemukkan .. dan bila gemuk pun stress lagi pastu makan junkfood lagi pastu stress lagi !! haaa apa pun tak boleh , jadi elakkan la junkfood tu ... #pesananpadadirisendiri kui2 ...
 
lepas tu , jangan la memandai2 nak diet yoo yoo ooo ... huhu , konon2 skip makan nasi smpi seminggu then bila dpt nasi haa hamik koo ! apa pun xboleyh ... kui3
 
jangan lupa mandi setiap hari , dan masa yang paling sesuai untuk mandi adlh pada waktu subuh sebenarnya , whoaa sngt fresh ohhh ! terus jadi rajin dan ceria untuk mulakan hari anda =D
 
solat 5waktu pun antara faktor yang paling penting dlm perjalanan ke kehidupan yg sihat jugak sbnrnya ... bila kita solat kita tenang , kita happy dan xstress ... disamping itu jugak anda secara tidak langsung telah membuat cardio semasa solat :D dan ianya bagaikan satu package yg lengkap ...
 
ohh , tau ianya xde lah berinformasi mana , tp nak update blog punya pasal , haihh ku type jugak =P hahah ...
baiklah mata suda ngantok ... saya mahu tidur dulu ye , ohh lupa pulak tidur yang cukup jugak dpt menyempurnakan rutin hidup sihat anda jugak tau =) , selamat menjalani kehidupan yg sihat kawan2 ... peace ...
 
selamat malam
 

May 10, 2013

happy mother's day

Asalamualaikum semua
wahaaaa nampak x mood menghupdate camne ? masuk entry ke2 untuk harini
yeahhh bravooo ima bravooo :)
entry kali nie khas buat semua ibu2 diluar sana terutamanya buat ibuku yang tercinta dan ibu mertuaku (ehh ehh belum ada lagi ok) kui3 .... saje je nak bagi hiperbola sikit ayat ala2 bnyk sngt ibu/mak/mummy/ummi dan yang sama waktu denganya .. hehe

selamat hari ibu buat ibuku AMINAH MD YUSUF ... ehhh jgn memain dengan nama ibuku ok , kerana dia adlh seorang ibu yang ada superpower dan segalanya adlh dia ... dialah yang satu , mungkin sbb ini jugaklah sy tiada mak angkat atau keluarga angkat sbb mereka xlarat nak mengangkat saya yang berat nie ... kui3 hahhaa... i do love my family so much dan sngt2 bersyukur mempunyai setiap seorang daripada mereka ... tp dlm keluarga ibulah yang terbaik , xbermaksud abah x terbaik tapi biasalah ayah lebih kepada mencari nafkah buat keluarga ... kau xyah la nak memanja dengan dia , mau keluar ayat berbisa lagi luar biasa nanti hahaha ....

kenapa mak lagi best drpd abah , mak adlh tempat meluahkan rasa dan rahsia (walaupun kdg2 tau kalau cerita rahsia dekat mak mesti dia akan cerita dekat ariz dlm masa beberapa jam shj lpas diberitahu) ahhaha , sbb tu kalau agak2 rahsia negara tu pendam jolah sorg2 ... tp tetap percaya dekat mak dan syg dekat beliau , beliau juga sngt hebat kerana beliau boleh buat semuanya dan seorang yang pandai , smpi kekadang pun kita xfikir nak buat cmtu ehhe =D ... mak ade superpower , mak masak , kemas rumah , layan abah , layan kakak , layan abg , layan AKU yg super annoying kadg2 nie layan cucu dan dia adlh seorang ibu yang sngt sempurna bagi aku ... (semoga aku blh jadi macm dia jugak satu hari nanti) aminnn .... dia seorang yang penyabar , kuat , sangat lembut , xpernah berdendam , pemaaf , dan prinsip dia biarlah apa org nak buat kat kita jgn kita buat kat org .. #takelokbergaduh ... best nya kalau aku ada hati semurni itu , nope2 bukan nak puji ibu sendiri tp ini adlh kenyataan ... aku bnyk bljr daripada dia sbnrnya ...

so dikesempatan ini aku nak bgth dekat korg jugak nie , sbnrnya hari ibu nie xyah la nak tggu setahun sekali hehe , hari2 pun hari ibu ... hari2 pun ciumlah mak kite tu xsalah pun ... true sbgi anak aku bnyk buat silap dekat dia , tp aku bljr dr kesilapan ... atau mungkin besok aku akan buat lagi pastu aku sedar  , aku mintak maaf dan bljr lagi haihhhh , maklumlah jiwa muda kan ... tp aku respect dia walau apa pun yg berlaku ...

korg fikir senang nak jadi ibu ? fikir2 kan laaa .. betapa besarnya jasa mereka , lahirkan korg , besarkan korg , jaga korg , penuhi kemahuan korg , bersyukurlah dgan apa yang ada ... walaupun kdg2 merajuk dgan mereka tp jgnlah lama2 ... tanpa dia xde korang ... rasanya ini lebih kepada ibubapa sbnrnya ...

p/s - mak perlu tahu yang anak mak yang sorg nie sngt menyayangi mak smpi ke akhir hayat dia ... kerna kau laa satu2 nya ibuku =') ... ibu kau la ratu hatiku , xde sape dpt gantikan tempat mak smpi bila2 ....

kayataan - kdg2 ego seorang anak nie malu untuk mengatakan yg dia syg dekat org tuanya ... tp kau bersyg2 dengan bf/gf korg xmalu pulak erk ? hahhaa , tepuk dada tanya hati ... bababaiiii